نوع مقاله : علمی پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناسیارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، خرمآباد.
2 استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، خرمآباد.
3 استادیار موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مراغه، ایران
4 دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
5 دانشیار ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
چکیده
هیستامین، یک آمین بیوژنیک مهم، توسط بسیاری از ارگانیسمها تولید میشود و نقشهای متنوعی در حیات و زندگی جانداران دارد. ذخیره هیستامین در غذا به خصوص در محصولات غذایی کنسرو شده مانند تن ماهی، سلامتی انسانها را تهدید و به بدن فرد آسیب میرساند. دی آمین اکسیداز یا هیستامیناز، هیستامین موجود در بدن انسان را تجزیه و از اثرات مضر آن میکاهد. در این مطالعه cDNA کدکننده کامل یک آنزیم آمینواکسیداز، از نخود توده بومی گریت جداسازی شد و در پایگاه GenBank به شماره دسترسی Ku058599 ثبت گردید. بهعلاوه این توالی در یک پلاسمید بیانی همسانه سازی شد. cDNA جداسازی شده دارای یک ORF با طول bp2013، پروتئینی با 670 اسید آمینه و وزن مولکولی KDa 7/75 را تولید میکند. نتایج آنالیزهای هم ردیفی توالی چندگانه این پروتئین نشان داد که جایگاههای فعال و اسید آمینههای مهم در هیستامیناز باکتری ایکولای، نخود زراعی و نخود بومی گریت بسیار حفاظت شده هستند. بررسیهای بیوانفورماتیکی نشان داد که هیستامیناز توده بومی گریت با هیستامیناز نخود موجود در پایگاه Genbank (CAA08855) در 4 اسید آمینه با هم اختلاف داشتند. نتایج حاصل از آنالیز فیلوژنتیکی هیستامینازهای موجودات مختلف نشان داد که هیستامیناز نخود توده بومی گریت با هیستامینازهای گیاهان و مخصوصا خانواده لگومینوزها با بوت استرپ 99% در یک گروه قرار گرفتند.
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
Isolation, cloning and bioinformatic analysis of a histaminase encoding gene from chickpea grit landrace (Cicer arietinum L.)
نویسندگان [English]
- Hadi Karimbeigi 1
- Farhad Nazarian Firouzabadi 2
- Saber Golkari 3
- Ahmad Ismaili 4
- Masoud Alirezaei 5
1 M.Sc., Agronomy and Plant Breeding Department, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran.
2 2. Professor, Agronomy and Plant Breeding Department, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran.
3 Assistance Professor, Dryland Agricultural Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Maragheh, Iran
4 Associate Professor of Agronomy and Plant Breeding Department, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorrmabad, Iran
5 Associate Professor, Faculty of Veterinary Medicine Lorestan ,khorramabad، Iran
چکیده [English]
Histamine, an important biogenic amine, is produced by many organisms and play a diverse role in living organisms. Many micro-organisms synthesis and stored histamine in food, especially in canned food products, posing health threat to human. Diamine oxidase or histaminase catalysis histamine in healthy individuals and reduces its harmful side effects. In this study, a full-length cDNA encoding an amine oxidase was isolated from a chickpea (Cicer arietinum) landrace (grit), deposited in Genbank database (KU058599) and cloned in a binary expression vector. The cloned cDNA had an ORF with 2013 bp length encoding a protein with 670 amino acids and a molecular mass of 75.7 KDa. Multiple sequence alignments analysis showed that the active site and important amino acids are highly conserved in E.coli, pea and grit histaminases. Bioinformatics analysis revealed differences in 4 amino acids between grit histaminase and that of GenBank deposited Cicer arietinum amine oxidase (CAA08855). Phylogenetic analysis grouped grit histaminase (KU058599) with plant, especially legume histaminases with 99% bootstrapping.
کلیدواژهها [English]
- Histaminase
- Active site
- Phylogeny
- Cloning
- Chickpea