با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
بیوتکنولوژی و تنش های زنده و غیرزنده
تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک خصوصیات فیزیکوشیمیایی، تغییرات پس‌ترجمه‌ای و دمینی ‏پروتئین‌های درگیر در تحمل شوری گندم ‏

آرزو اصل علیزاده؛ محمود تورچی؛ علی بنده حق

دوره 13، شماره 45 ، فروردین 1403، ، صفحه 63-75

https://doi.org/10.30473/cb.2024.70089.1942

چکیده
  شوری یکی از مهم‌ترین تنش‌های محیطی است که باعث اختلال در رشد طبیعی گیاهان می‌شود. گیاه برای مقابله با شرایط تنش‌زا، از جمله تنش شوری مکانیسم‌های مختلفی را به کار می‌گیرد که از مهم‌ترین آنها در سطح مولکولی، تغییر در بیان پروتئین‌ها است. تغییر بیان پروتئین‌ها در گرو تغییرات فیزیکوشیمیایی آنها مثل نیمه عمر، شاخص پایداری، نقطه ایزوالکتریک، ...  بیشتر

بیوانفورماتیک
مطالعه خانواده ژنی ساکارز سینتاز (SUS) گندم (Triticum aestivum L.) بر اساس روش‌های بیوانفورماتیکی

ناصر محمدیان روشن

دوره 9، شماره 28 ، اسفند 1398، ، صفحه 37-52

https://doi.org/10.30473/cb.2020.51740.1800

چکیده
  در گیاهان عالی، ساکارز سینتاز (SuS, EC 2.4.1.13) به‌عنوان آنزیم کلیدی در متابولیسم ساکارز شناخته می‌شود. این آنزیم صورت برگشت پذیر و در حضور یوریدین دی‌فسفات (UDP)، ساکارز را به فروکتوز و UDP-گلوکز تبدیل می‌کند. در این مطالعه 22 ژن ساکارز سینتاز با استفاده از روش‌های بیوانفورماتیکی در ژنوم گندم شناسایی شد که براساس جایگاه کروموزومی از TaSUS1 تا ...  بیشتر